03 Μαΐου, 2018

1ο σκακιστικό τουρνουά ράπιντ για μαθητές "Περικλής" 6/5 στις 16:00


Αγαπητοί γονείς ,

οι σύλλογοι γονέων του 1ου & 4ου δημοτικών σχολείων Χολαργού με χαρά σας ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση του 1ου Μαθητικού  Σκακιστικού Τουρνουά Ράπιντ «Περικλής». Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Χολαργού, Περικλέους 53,(είσοδος από Βεντούρη). Η ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά είναι η Κυριακή 6 Μαΐου από τις 16:00 και η ώρα λήξης στις 20:30.




Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όσα παιδιά:

• Παρακολουθούν ή παρακολουθούσαν σαν τα σκακιστικά μαθήματα που διοργανώνονται υπό την αιγίδα των συλλόγων των δύο σχολείων και φοιτούν στα δύο σχολεία .
• Είναι σκακιστές που φοιτούν στα δύο σχολεία και ανήκουν σε σκακιστικά σωματεία ανεξαρτήτως αν παρακολουθούν ή όχι τα σκακιστικά μαθήματα που διοργανώνονται υπό την αιγίδα των συλλόγων.

Σιμουλτανέ

Παράλληλα με τους αγώνες των μαθητών σκακιστών, θα διεξαχθεί παιχνίδι επίδειξης και γνωριμίας με το σκάκι, το λεγόμενο "Σιμουλτανέ".
Ένας ενεργός σκακιστής θα παίζει ταυτόχρονα, εναντίον 6 διαφορετικών παικτών ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή δυναμικότητας. Ένας εναντίων πολλών.
Μέγιστος χρόνος διάρκειας του παιχνιδιού 1,5 ώρα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτό το παιχνίδι θα γίνουν επιτόπου κατά την προσέλευση του κόσμου, στην γραμματεία , τις ώρες που ορίζονται στο πρόγραμμα των αγώνων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πάντες(γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων).Θα τηρηθεί αυστηρά προτεραιότητα με βάση τον αύξοντα αριθμό δήλωσης συμμετοχής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ «ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Οι μαθητές σκακιστές, θα χωριστούν σε δύο ομίλους.
Ο πρώτος όμιλος περιλαμβάνει ηλικιακά τα παιδία που φοιτούν από την Α ως & την Γ τάξη δημοτικού.
Ο δεύτερος όμιλος περιλαμβάνει ηλικιακά τα παιδία που φοιτούν από την Δ ως & την ΣΤ τάξη δημοτικού.
Οι δύο όμιλοι είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους, με το πέρας δε των αγώνων και από τις δύο ξεχωριστές βαθμολογίες θα προκύψουν οι τρείς πρώτοι από κάθε όμιλο.
Το τουρνουά περιλαμβάνει 5 γύρους. Οι αγώνες του κάθε γύρου διαρκούν 20 λεπτά.
Πριν την έναρξη του κάθε γύρου διενεργείται κλήρωση με την βοήθεια ειδικού σκακιστικού προγράμματος. Την ευθύνη των κληρώσεων την έχει ο επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος κληρώσεων.
Την ευθύνη για την σωστή λειτουργία των αγώνων, η οποία ακολουθεί τους κανόνες που τίθενται από την Ελληνική ομοσπονδία σκάκι, έχει τετραμελής ομάδα ενήλικων σκακιστών, οι οποίοι είναι όλοι ενεργοί αθλητές σε σωματεία και εν ενεργεία διαιτητές.
Ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός παιδιών που μπορεί να λάβει μέρος στο τουρνουά «Περικλής»  συνολικά και από τους δύο ομίλους είναι 40.Η επιβεβαίωση της συμμετοχής στους αγώνες θα γίνει στην γραμματεία των αγώνων από τις 16.00 μέχρι τις 16.25 την ημέρα των αγώνων.
 Εκτιμώμενος χρόνος διάρκειας των αγώνων είναι 3 ώρες όπως ορίζονται στο πρόγραμμα των αγώνων.

Βραβεύσεις

Στο τέλος του σκακιστικού τουρνουά «Περικλής» θα βραβευτούν για την συμμετοχή τους σε αυτό, όλα τα παιδιά με αναμνηστικό δίπλωμα.
Επίσης θα βραβευτούν με μετάλλια τα παιδιά των δύο σχολείων, που έλαβαν μέρος στους φετινούς σχολικούς αγώνες είτε στο ομαδικό είτε στο ατομικό. Στο τέλος θα βραβευτούν με κύπελλα οι τρείς πρώτοι του κάθε ομίλου. Η τεχνική ομάδα των σκακιστών θα λάβει αναμνηστική πλακέτα των αγώνων. Τις απονομές όλες θα τις κάνει η WGM Κα Άννα Μαρία Μπότσαρη, στο τέλος των βραβεύσεων αυτών θα τις απονεμηθεί τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο άθλημα.