19 Απριλίου, 2018

Γιορτή βιβλίου στο σχολείο μας!!

Όπως κάθε Απρίλιο έτσι και φέτος το βιβλίο έχει την τιμητική του.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που είναι στις 2 Απριλίου και μέχρι τις 23 του ίδιου μήνα γιορτάζουμε το βιβλίο με εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτής της γιορτής, ο Σύλλογος γονέων σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων διοργανώνει και φέτος δράσεις για μικρούς και μεγάλους που προωθούν την ανάγνωση και την αγάπη για το βιβλίο.

Την Τρίτη 17/4 τα παιδιά των Γ’ & Δ’ τάξεων επισκέφτηκαν το συγγραφέα Κο Ηλιόπουλο Βαγγέλη, αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα γίνουν δύο ακόμα παρουσιάσεις βιβλίων από τους συγγραφείς Κο Μαμαλούκα Δημήτρη & Κα Έρικα Αθανασίου για τα παιδιά των Ε’ & ΣΤ´ τάξεων.
Παράλληλα, το διήμερο 19-20/4 διοργανώνεται, από μέλη του Συλλόγου μας, έκθεση βιβλίου μέσα στο σχολείο, ανοιχτή και επισκέψιμη από όλους τους μαθητές, ενώ το Σάββατο το πρωί 21/4 στο προαύλιο του σχολείου θα στηθεί Bazaar βιβλίου για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων - όπως παρουσιάσεις βιβλίων από τους συγγραφείς κο Χρήστο Δημόπουλο για παιδία Β έως Ε τάξη και κα Φραγκεσκίδου Μαρίνα για παιδιά από νήπια έως Γ τάξη, ταινίες από γνωστά παιδικά βιβλία και δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών με επιτραπέζια παιχνίδια!
Τη μεγάλη αυτή γιορτή βιβλίου θα κλείσουμε τη Δευτέρα 23/4, ημέρα που η Αθήνα λαμβάνει και επίσημα τον τίτλο της «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018» με την ομιλία του Συγγραφέα-Ποιητή κου Χρήστου Κούκη, στα παιδιά της ΣΤ’ τάξης.

<< Εφόσον δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, ας αλλάξουμε τα μάτια που τη βλέπουν >> [Καζαντζάκης]

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Αντζάκης Κων/νος
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων