29 Νοεμβρίου, 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 3/12


Συγκέντρωση στις 07.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο, Περικλέους 55, αναχώρηση 7:15 για τα Καλάβρυτα με ενδιάμεση 20λεπτη στάση στην Κόρινθο για καφέ.

10:45 θα περάσουμε από το Διακοπτό και θα ανηφορίσουμε προς το Μέγα Σπήλαιο που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς και σε ύψος 924 μέτρων. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο οι οποίοι είδαν ξεχωριστά ο καθένας μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά.

11:45 αναχώρηση για την επόμενη στάση μας στην μονή της Αγίας Λαύρας, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από έναν ερημίτη. Κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβάρου, που φυλάσσεται ακόμα εδώ και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

12:45 συνεχίζουμε για τη πόλη των Καλαβρύτων με εκπληκτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε το μνημείο του ολοκαυτώματος.

13:15 άφιξη στην πόλη των Καλαβρύτων θα δούμε το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης, καθώς και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο. Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο ολοκαυτώματος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στην πόλη και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής.

15:15 συνάντηση στον σταθμό του τρένου και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό και ώρα 15.30 θα αναχωρήσουμε μέσω μαγευτικής διαδρομής στο φαράγγι του Βουραϊκού για το Διακοπτό.

16:45 Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Τα παιδιά συνοδεύονται με ευθύνη του γονέα / συνοδού τους.

Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας ομπρέλα, αλλαξιά, σνακ, νερό και την καλή σας διάθεση!!!!!!!!!