05 Οκτωβρίου, 2017

Αίτημα έγκρισης συμπληρωματικών εργασιών-συντήρησης & εξοπλισμού

Χολαργός 16/9/2017
ΠΡΟΣ: κον Η. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ – ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ                           
ΚΟΙΝ: κα Μ. Αθανασάκου-Μουντάκη – Αντιδήμαρχο Παιδείας,
          κα Γ. Αρβανίτη – Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
          κα. Αν. Τζήκα – Διευθύντρια 1ου Δημοτικού σχολείου Χολαργού
          Ένωση Γονέων Παπάγου - Χολαργού

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αξιότιμε κε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια του προηγούμενου αιτήματος μας, σας υποβάλλουμε συμπληρωματικό αίτημα προς έγκριση για την συντήρηση και τον εξοπλισμό της σχολικής μας μονάδας.
Αντιλαμβάνεστε και ο ίδιος πως μια σχολική μονάδα τόσο παλαιά όσο αυτή στην οποία στεγάζεται τόσο το πρώτο δημοτικό σχολείο Χολαργού όσο και το έκτο νηπιαγωγείο Χολαργού (με τον συνολικό αριθμό όλων των μαθητών να ανέρχεται στα τετρακόσια εξήντα παιδιά), έχει ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις συντήρησης και εξοπλισμού ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια των απαιτήσεων ασφάλειας και μάθησης που χρειάζεται το σύγχρονο σχολείο.
Ως εκ τούτου σας παραθέτουμε μία συνοπτική (πιο ενημερωμένη) κατάσταση με κάποια από τα έργα που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν για την επίτευξη του ανωτέρου σκοπού. (Αναλυτικότερη κατάσταση βρίσκεται ήδη στη διάθεσή σας από τον Δεκέμβριο του 2016)
ΘΕΜΑΤΑ
  1. Κατασκευή Υπόστεγου μπροστά από την αίθουσα εκδηλώσεων & την Τραπεζαρία (δημιουργείται έντονο πρόβλημα με τις βροχές, ολισθηρότητας, πλημμύρας και δημιουργείται κίνδυνος για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών)
  2. Αλλαγή κουφωμάτων στις τάξεις με σύγχρονα. (μεγάλη απώλεια θερμοκρασίας και έντονο θέμα θορύβου)
  3. Κατασκευή Ανελκυστήρα (Το κτίριο είναι διώροφο και η σχολική μονάδα του δημοτικού στεγάζει 410 μαθητές. Η ποσόστωση των ατυχημάτων είναι αξιοσημείωτη. Το αποτέλεσμα είναι συνεχείς μετακινήσεις των τμημάτων γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την λειτουργία του σχολείου σημαντικά)
  4. Έλεγχος και αντικατάσταση προβληματικών ή και επικίνδυνων φωτιστικών και λαμπτήρων με άλλα κατάλληλα ανά χρήση αίθουσας ή χώρου του κτιρίου. (Τόσο στην αίθουσα εκδηλώσεων – η οποία λειτουργεί και ως γυμναστήριο - όσο και στις λοιπές αίθουσες και τους διαδρόμους του σχολείου)
  5. Τοποθέτηση ταρτάν στους χώρους άθλησης (έχει διαπιστωθεί ολισθηρότητα η οποία με τη σειρά της προκαλεί πτώσεις κ.α. ατυχήματα. Επίσης το υπάρχον δάπεδο είναι εντελώς ακατάλληλο για τη διενέργεια γυμναστικών εκδηλώσεων, καθημερινών ή μη).
  6. Αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού προβολείς εικόνων (projectors) και υπολογιστές για τις τάξεις. Η σχολική μονάδα λειτουργεί ως 18θέσια συν την αίθουσα του μαθήματος πληροφορικής και την αίθουσα ένταξης, το σύνολον είκοσι (20). Αυτή τη στιγμή τα τεμάχια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που υφίστανται ανέρχεται στα τρία! Αναλυτικότερα, απαιτούνται δέκα Η/Υ, δέκα προβολείς εικόνων (projectors) και έξι διαδραστικούς πίνακες για την Πέμπτη και Έκτη τάξη. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στο σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί των τάξεων αυτών διαθέτουν πιστοποιημένα την γνώση και την εμπειρία ώστε να τους χρησιμοποιούν αποτελεσματικά στο μάθημά τους.
  7. Δέκα (10) εργαλειοθήκες (KIT) ρομποτικής για το μάθημα ρομποτικής των Η/Υ.
  8. Επισκευή πόρτας κυρίας εισόδου από Βεντούρη (δεν ανοίγει το δεύτερο φύλλο)
  9. Συντήρηση και βάψιμο τουαλετών μαθητών- τριών (υφίστανται προβλήματα υγρασίας-μούχλας)
  10. Μεταστέγαση και πλήρης ανακαίνιση εξοπλισμού τραπεζαρίας (Ο υφιστάμενος χώρος και εξοπλισμός είναι εντελώς ακατάλληλοι για την χρήση τραπεζαρίας). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη σχολική χρονιά 2016-17 σιτίζονταν στο σύνολο ογδόντα τέσσερα παιδιά, ενώ στη σχολική χρονιά 2017-18 (τρέχουσα) στο ολοήμερο φοιτούν εκατόν σαράντα παιδιά εκ των οποίων τα εκατό ήδη σιτίζονται και η τάση είναι αυξητική καθώς καθημερινά ο αριθμός αυτός διαφοροποιείται. Υπάρχει σχετικό αίτημα πρωτοκολλημένο προς την σχολική επιτροπή από τις 13/6/2017
  11. Μελέτη και επιμέλεια κήπου του προαυλίου χώρου ώστε να φυτευθεί με κατάλληλα φυτά που χωρίς αντιαισθητικά κι αντιπαιδαγωγικά επιπλέον κάγκελα θα κρατούν τα παιδιά μακριά από τις μάντρες του σχολείου. Το σχολείο βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο του Δήμου και η επαφή των παιδιών με περαστικούς – όσο καλά κι αν εποπτεύονται από τους εκπαιδευτικούς – είναι εξαιρετικά εύκολη και επικίνδυνη ταυτόχρονα.
  12. Οι αίθουσες α) υπολογιστών και β) πολλαπλών χρήσεων έχουν απόλυτη ανάγκη από μονάδες κλιματισμού. Και οι δύο αίθουσες χρησιμοποιούνται καθημερινά και τους μήνες Απρίλιο – Ιούνιο η κατάσταση είναι αφόρητη.
Σημείωση: Σχετικά με τα αιτήματα υπ΄αριθμόν 3,4,7 και 11 θα επισυναφθούν άμεσα τεχνικοοικονομικές μελέτες. Σε ότι αφορά το αίτημα υπ΄αριθμόν 9 και σχετικά με τον εξοπλισμό η οικονομοτεχνική μελέτη είναι ήδη κατατεθειμένη και πρωτοκολλημένη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Πιστεύοντας τόσο στην ευαισθησία σας και την δυνατότητα αντίληψης της σημαντικότητας των ανωτέρω καθώς και στην διάθεσή σας να επιλυθούν σημαντικά θέματα παιδείας που απασχολούν τη μεγάλη μερίδα γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στην σχολική μας μονάδα, περιμένουμε την ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ του Συλλόγου,